NEMO Science Museum - Dakterras Energetica

GrobEnzo maakte in samenwerking met NEMO en Renzo Piano de Italiaanse architect van NEMO een materplan  en de concepten voor de spellen van deze buitententoonstelling op het indrukwekkende plein, 22 meter boven het N.A.P. Renzo Piano wilde van dit plein een echt ‘piazza’ maken en NEMO voegde daar de uitdagingen van de plek aan toe: wind, water en zon. Heerlijk relaxen, samen ontdekken en genieten van het magnifieke uitzicht.

De bezoekers ervaren de energie uit wind, water en zon en gaan de strijd aan met de natuurkrachten. Energetica bestaat uit sculpturen en installaties die men zelf kan bedienen. Van zonnewijzer tot vlieger: op het dak van NEMO Science Museum ontdek je alles over de elementen en tegelijkertijd ervaar je hoe duurzame energie werkt.
De interactieve spel elementen die GrobEnzo bedacht, ingedeeld in een zon- water- en windeilland, dragen bij aan de sociale cohesie van de bezoekers. Activiteiten zoals een wedstrijd met de zon en de wind die beide een fontein omhoog stuwen zorgen voor veel plezier. Kunnen de bezoekers met de hand meer energie maken voor hun fontein?

Masterplan indeling dakterras en spellen: GrobEnzo ism NEMO
Ontwerp: NorthernLight
Bouw: Archimedes Berlijn
Foto’s: DigiDaan & GrobEnzo