- Museumhuis Van Meerten

Met veel plezier heeft GrobEnzo samen met presentaties van de Vereniging Hendrick de Keyser de publiekspresentatie gemaakt voor Museumhuis Van Meerten in Delft. Lambert van Meerten, een verwoed verzamelaar van glas, schilderijen, keramiek en bouwfragmenten, liet als rijk industrieel in 1892 een huis bouwen rond zijn verzameling. Samen met de allernieuwste snufjes uit zijn tijd zoals vloerverwarming en gasverlichting creëerde hij met zijn artistieke vrienden een magisch huis.

GrobEnzo werkte weer samen met vele uitvoerders en zorgde voor: mooi versierde foedralen gemaakt door kunstenaar Syb Sybesma, een nieuwe toonkast ontworpen door Jos Blom, bijzonder behang ontworpen door  Sophie Holterman, een film over het fenomeen verzamelen door Marlyn van Gool, muziek gecomponeerd door Wijnand van Klaveren en uitgevoerd door vier musici. 
De bezoeker kan borduren zoals de zus van Lambert, thee drinken aan de tuintafel, lezen in Mevrouw Etiquette of in het modetijdschrift de Gracieuse, genieten van de muziek op de bank in de tuinkamer en zich verbazen over de hedendaagse gekke collecties in de toonkast. Het is een feest om bij Lambert en Dina van Meerten op bezoek te zijn.

Concept: narratief, audiotour, film, teksten, content uitwerking, art directie en projectmanagement: GrobEnzo ism team presentaties Vereniging Hendrick de Keyser.

Foto’s: Margreet Nijman en Arjan Bronkhorst