- Museumhuis Van Meerten

Met veel plezier heeft GrobEnzo de publiekspresentatie gemaakt voor Museumhuis Van Meerten in Delft. Lambert van Meerten, een verwoed verzamelaar van glas, schilderijen, keramiek en bouwfragmenten, liet als rijk industrieel in 1892 een huis bouwen rond zijn verzameling. Samen met de allernieuwste snufjes uit zijn tijd zoals vloerverwarming en gasverlichting creëerde hij met zijn artistieke vrienden een magisch huis.

Het huis werd opnieuw ingerichte en door mij aangevuld met een aantal zeer bijzonder invullingen die tot stand kwamen door de samenwerking met kunstenaars en ontwerpers en het team van de Vereniging Hendrick de Keyser.  Syb Sybesma maakte 5 bijzondere foedralen (handgemaakte opbergdozen), Jos Blom ontwierp een verzamelkast, met Sophie Holterman werkte ik aan het ontwerp van speciaal typografisch behang over de ondergang van Van Meerten, met Marlyn van Gool maakte ik een film en tenslotte vroeg in componist Wijnand van Klaveren een klein muziekstuk te schrijven geïnspireerd op de muziek in de glas in loodramen van de salon.

GrobEnzo iim team presentaties van Vereniging Hendrick de Keyser:
Narratief, tekst en uitvoering audiotour, teksten, content uitwerking, art directie, projectmanagement en financieel beheer.

Foto’s: Margreet Nijman, Arjan Bronkhorst, GrobEnzo