Paleis Het Loo - Juniorpaleis, Paleis Het Loo

GrobEnzo heeft in samenwerking Paleis Het Loo voor een kinder- en jeugdmuseum in de westvleugel het masterplan en het belevingsplan geschreven. Ik dacht mee over de achterliggende visie en mogelijke invullingen voor het nieuwe beleid voor het nieuwe Junior Paleis. In dat nieuwe paleis – het  Juniorpaleis – worden straks de bezoekers gevraagd mee te helpen aan een groot feest met bijzondere gasten. Samen met de hofmeesters staan de bezoekers garant voor een gastvrij ontvangst en een feestelijke afsluiting.

September 2019 – september 2020: heb ik ism de opdrachtgever het masterplan en de achterliggende visie uitgewerkt. Voor alle negen ruimtes werden het narratief, de inhoud en de bijbehorende activiteiten uitgewerkt. In samenwerking met andere specialisten werden de ruimtes en de spellen verder uitgewerkt.

September 2020 – september 2021: Bedacht ik zes spellen (fysieke en digitale spelvormen en inhoudelijke invulling) die aansluiten bij het narratief. En werkte de andere hands-on ruimtes uit. Maakte moodboards voor zowel het Junior Paleis als voor alle twaalf karakters van het verhaal (de eregasten) en werkte ik met de opdrachtgever de verdere (beleidsmatige) invullingen uit. Schreef de teksten voor alle spellen en werkte mee aan de achterliggende invullingen voor de vleugel (Junior Paleis)  en de toekomstige bezoekers en medewerkers.

Werkzaamheden GrobEnzo 
Master- en belevingsplan, uitwerkingen toekomstige (beleidsmatige) invullingen Junior Paleis,
educatieve invullingen, uitwerking narratief, uitwerkingen concepten en bewaking ruimtelijk ontwerp, personages en ruimtes, spellen, multimediale uitwerkingen en licht, teksten van spellen en devices en bewaking invullingen, art directie en bewaking final-design, projectbeheersing ism projectmanager van Paleis het loo

Illustratie site: Klaartje Berkelmans